mandag den 4. juni 2012

Gifler

Så blev der bagt morgenbrød søndag morgen - gifler fra Amo bagebog

Mums de smagte godt, de er dog ikke så sprøde som dem man kan købe hos bageren.
Jeg lavede dobbelt posion, de resten er blevet frosset ned :)


Opskrift på en alm. posion
ca 16 gifler


500g hvedemel
100g smør eller margarine
30g gær
3 dl mælk
1 tsk. salt
1 tsk. sukker


Fremgangsmåde:

1) Det bløde smør røres sammen med melet.
    Rør gæren ud i den lunkne mælk, og tilsæt de øvrige ingredienser.7

2) Ælt dejen grundigt igennem til den er smidig og eleastisk.

3) Lad den hæve, lunt og tildækket, ca. 30min

4) Del dejen i to stykker.
    Rul dem ud i runde cirkler, ca. 20 cm i diameter.
    Skær hvert stykke i 8 trekanter.
    Rul trekanterne sammen fra den brede ende.
    Sæt dem med samlingen nedad på bagepladen.

5) Efterhæver ca. 20 min på bagepladen.

6) pensl med æg og bages midt i ovnen ved 200 C grader i en forvarmet ovn, i ca. 14 min.


Så er de lige til at spise til morgenmad :)





5 kommentarer:

  1. Ser lækkert ud, mums ;0)

    SvarSlet
    Svar
    1. De smagte nu os meget godt :-)

      Slet
  2. Mums de ser lækre ud - den opskrift må lige prøves. Har sendt dig en meget forsinket pakke idag :0)

    SvarSlet
    Svar
    1. De smagte os godt og meget lige til og lave :)
      Wee elsker at få pakker :)

      Slet
  3. Den opskrift er også et hit hos os. - Og de smager lige så godt efter en tur i fryseren! :)

    SvarSlet