Har selv bikset opskriften sammen, så vil da gerne dele den med jer.
Du skal bruge:
6 dl lunknet vand
100g gær
4 spsk. olie
1 tsk salt
200g durummel
850g hvedemel
Pynt:
Birkes og sesam
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie og salt.
Rør durummelet i og derefter lidt af hvedemelet lidt af gangen - til dejen er blank.
Derefter sættes den i køleskabet natten over med et klæde over skålen.
Tag den så ud om morgen og så kan du enten bruge en ske og putte dem på bagepladen som "klatter" eller gøre som jeg gjorde, forme bollerne i hånden. - de kan os godt formes om aften og ligges på en bageplade i køleskabet, det havde jeg bare ikke plads til!
Når bollerne er formet, pensles de med æg eller mælk og derefter drysset birkes eller sesam oven på og så er de klar til at komme i ovnen.
Ovnen skal stå på 250 grader C og bollerne bages i midten af ovnen i ca 12-15 minutter
Velbekommen!
Mums - sidder her i slutningen af min døgnvagt med tænder som løber i vand... De boller kunne jeg da gost lige sætte tænderne i...
SvarSletMå se om jeg har overskud til at bage dem...
Knus fra eline
Du skal da prøve og bage dem en dag :)
Slet